I do not know what I may appear to the world, but to myself I seem to have been only like a boy playing on the sea-shore, and diverting myself in now and then finding a smoother pebble or a prettier shell than ordinary, whilst the great ocean of truth lay all undiscovered before me...Nu ştiu cum mă văd alţii, dar eu mă văd ca un băieţel care se joacă pe o plajă cu nisip şi uneori găseşte o pietricică mai frumoasă în timp ce oceanul adevărului se întinde nemărginit şi nedescoperit în faţa mea/lui...Din "Memorii", sir ISAAC NEWTON.

FĂ-ŢI TIMP ŞI PRIVEŞTE CERUL...NU VEI REGRETA...VEI VEDEA MEREU CEVA NOU...

4.9.08

Mi-am cumparat binoclu...

Merg in noaptea aceasta cu el afara...
Am fost...si l-am vazut pe Jupiter spre Sud...Se vede el ca o stea foarte luminoasa, dar nu e stea pentru ca nu sclipeste/licareste la fel ca stelele. Cand privesti prin binoclu i se vede net discul, deci nu poate fi o stea.
Am mai vazut Luna, care a coborat repede sub orizont, dar am avut timp sa vad niste cratere si niste mari. Peste doua zile, cand Luna va fi crescut la jumatate, sper sa fie senin sa vad muntii de pe Luna. Este momentul cel mai bun de a-i vedea pentru ca ei se afla situati la mijlocul Lunii.

Niciun comentariu: