I do not know what I may appear to the world, but to myself I seem to have been only like a boy playing on the sea-shore, and diverting myself in now and then finding a smoother pebble or a prettier shell than ordinary, whilst the great ocean of truth lay all undiscovered before me...Nu ştiu cum mă văd alţii, dar eu mă văd ca un băieţel care se joacă pe o plajă cu nisip şi uneori găseşte o pietricică mai frumoasă în timp ce oceanul adevărului se întinde nemărginit şi nedescoperit în faţa mea/lui...Din "Memorii", sir ISAAC NEWTON.

FĂ-ŢI TIMP ŞI PRIVEŞTE CERUL...NU VEI REGRETA...VEI VEDEA MEREU CEVA NOU...

22.6.08

SATURN = o bijuterie !!!!


SATURN = bijuteria Sistemului Solar
La 15 octombrie 1997, NASA a trimis spre planeta cu inele, Saturn, (a șasea planetă de la Soare, supranumită și bijuteria Sistemului nostru Solar) misiunea Cassini-Huygens, despre care am mai vorbit.

La 1 iulie 2004, după 7 ani de la lansare și 2,2 miliarde de Km parcurși, sonda a început să orbiteze în jurul lui Saturn.
În momentul când public acest post, iată cum s-ar vedea Pământul de pe Cassini...(imagine obținută pe simulator). Clik pe poză pentru mărire.

Sonda poartă cu ea un DVD cu
616 400 semnături ale unor oameni din țări de pe Pământ.

În jurul lui Saturn gravitează o mulțime de sateliți, 52 dintre ei având nume oficiale, dar mai există mulți alții fără nume.
Aceștia variază foarte mult ca formă, origine sau mărime. Unii sunt din roci, alții sunt din gheață, unii au cratere sau văi adânci, alții prezintă activitate tectonică.
Cel mai mare dintre ei este TITAN, mai mare decât planeta Mercur și unicul satelit din Sistemul Solar care are atmosferă.

Niciun comentariu: