I do not know what I may appear to the world, but to myself I seem to have been only like a boy playing on the sea-shore, and diverting myself in now and then finding a smoother pebble or a prettier shell than ordinary, whilst the great ocean of truth lay all undiscovered before me...Nu ştiu cum mă văd alţii, dar eu mă văd ca un băieţel care se joacă pe o plajă cu nisip şi uneori găseşte o pietricică mai frumoasă în timp ce oceanul adevărului se întinde nemărginit şi nedescoperit în faţa mea/lui...Din "Memorii", sir ISAAC NEWTON.

FĂ-ŢI TIMP ŞI PRIVEŞTE CERUL...NU VEI REGRETA...VEI VEDEA MEREU CEVA NOU...

21.6.08

21 IUNIE = CEA MAI LUNGĂ ZI...

Solstițiul de vară, în nord(fig.1)
Solstițiul de iarnă, în sud(fig.2)Solstițiile
Solstițiul de vară și cel de iarnă sunt cunoscute și ca ziua cea mai lungă și ziua cea mai scurtă dintr-un an. Ele sunt legate de direcția pe care cad razele solare pe Pământ din cauza înclinării axei de rotație a Pământului. La fel ca echinocțiile, aceste evenimente astronomice sunt legate de anotimpuri.
Solstițiul de vară în emisfera nordică are loc în iunie, când razele Soarelui cad perpendicular pe Tropicul Racului. În același timp, în emisfera sudică, are loc solstițiul de iarnă, când este ziua cea mai scurtă din an.
Fenomenele se inversează în decembrie, când razele cad perpendicular pe Tropicul Capricornului, în emisfera sudică și acolo este ziua cea mai lungă, iar la noi (în emisfera nordică) e ziua cea mai scurtă din an.

Niciun comentariu: