I do not know what I may appear to the world, but to myself I seem to have been only like a boy playing on the sea-shore, and diverting myself in now and then finding a smoother pebble or a prettier shell than ordinary, whilst the great ocean of truth lay all undiscovered before me...Nu ştiu cum mă văd alţii, dar eu mă văd ca un băieţel care se joacă pe o plajă cu nisip şi uneori găseşte o pietricică mai frumoasă în timp ce oceanul adevărului se întinde nemărginit şi nedescoperit în faţa mea/lui...Din "Memorii", sir ISAAC NEWTON.

FĂ-ŢI TIMP ŞI PRIVEŞTE CERUL...NU VEI REGRETA...VEI VEDEA MEREU CEVA NOU...

27.10.11

Pentru cine mai avea îndoieli...

că Pământul e rotund, iată o nouă dovadă. De această dată adusă de  echipa de la revista Ştiinţă şi tehnică.
Iată ştirea:

Pe 15 octombrie, Știință&Tehnică a realizat un experiment unic în România, lansând cu succes un balon de înaltă altitudine la granița dintre atmosferă și spațiul cosmic. Echipa S&T a încercat să transmită live din nacelă întregul zbor, însă din pricina plafonului gros de nori, transmisia video a încetat la scurtă vreme după lansare. O a doua cameră video a înregistrat întregul experiment...
Experimentul Știință&Tehnică, realizat împreună cu inginerul în tehnologii spațiale Florin Mingireanu și clubul de radioamatori YO3KSR din București, a fost un succes - cu toate că altitudinea maximă prognozată înaintea zborului a fost de 40 km, cei 35.304 metri la care a ajuns balonul S&T asigură recordul românesc și în Europa Centrală și de Est al zborurilor omologate cu baloane de înaltă altitudine.

Iată ce a filmat camera din nacela balonului. Puteţi vedea Delta Dunării, Marea Neagră, curbura Pământului, atmosfera acestuia şi spaţiul cosmic întunecat.

Niciun comentariu: