I do not know what I may appear to the world, but to myself I seem to have been only like a boy playing on the sea-shore, and diverting myself in now and then finding a smoother pebble or a prettier shell than ordinary, whilst the great ocean of truth lay all undiscovered before me...Nu ştiu cum mă văd alţii, dar eu mă văd ca un băieţel care se joacă pe o plajă cu nisip şi uneori găseşte o pietricică mai frumoasă în timp ce oceanul adevărului se întinde nemărginit şi nedescoperit în faţa mea/lui...Din "Memorii", sir ISAAC NEWTON.

FĂ-ŢI TIMP ŞI PRIVEŞTE CERUL...NU VEI REGRETA...VEI VEDEA MEREU CEVA NOU...

29.9.10

Cum te poţi documenta despre eclipse...

Mergi pe site-ul NASA şi vei găsi informaţii despre eclipse ce se întind pe o perioadă de 5000 de ani
La pagina despre eclipse faceţi clic pe Partial Solar Eclipse of 2011 Jan 04 din cadrul eclipselor anului 2011 şi veţi găsi o mulţime de informaţii despre eclipsele anului 2011, de Soare sau de Lună. 
Prima eclipsă a anului este una parţială de Soare, în data de 4 ianuarie 2011. 
Va fi ultima zi din vacanţa noastră de iarnă. Dacă va fi o zi senină să putem observa eclipsa vom folosi ochelari speciali. 
(Elevii de clasa a VI-a au astfel de ochelari în caietul special de fizică).


 Pentru Bucureşti, România, avem o eclipsă parţială care va începe la răsăritul Soarelui, la ora 7:08, va avea maximul la ora 8:35 şi se va încheia la ora 10:09. Ştiu lucrurile acestea din  
În preajma evenimentului vom mai vorbi despre el, dar până atunci, sper că aceste informaţii v-au fost de ajutor. Succes în căutările voastre despre eclipse şi spor la învăţat limba engleză!

Niciun comentariu: