I do not know what I may appear to the world, but to myself I seem to have been only like a boy playing on the sea-shore, and diverting myself in now and then finding a smoother pebble or a prettier shell than ordinary, whilst the great ocean of truth lay all undiscovered before me...Nu ştiu cum mă văd alţii, dar eu mă văd ca un băieţel care se joacă pe o plajă cu nisip şi uneori găseşte o pietricică mai frumoasă în timp ce oceanul adevărului se întinde nemărginit şi nedescoperit în faţa mea/lui...Din "Memorii", sir ISAAC NEWTON.

FĂ-ŢI TIMP ŞI PRIVEŞTE CERUL...NU VEI REGRETA...VEI VEDEA MEREU CEVA NOU...

26.9.10

AURORA BOREALĂ ÎN DIRECT PE NET

 Pentru a putea urmări maximul de activitate solară aşteptat în 2013, Canadian Space Agency a lansat proiectul AURORA_MAX unde poate fi văzută în timp real (în direct) aurora polară. Tot aici poate fi observată în direct şi activitatea solară sau puteţi urmări evenimentele simultan (Soarele şi aurora).

În linkul acesta veţi găsi imagini ale Soarelui în direct, aşa cum este el văzut de diferite observatoare şi în diferite tipuri de radiaţii: SOHO, SDO, solarmonitor etc.

Mai anul trecut, pe Soare nu se observa nici o pată. De ceva vreme au apărut mici pete, semn că activitatea solară se intensifică. Vom urmări pe imaginile transmise de observatoarele spaţiale legătura dintre numărul de pete, intensitatea vântului solar şi mărimea aurorelor boreale. Vom avea un spectacol din ce în ce mai frumos, pe măsură ce soarele are mai multe pete (activitate solară intensă).

Niciun comentariu: