I do not know what I may appear to the world, but to myself I seem to have been only like a boy playing on the sea-shore, and diverting myself in now and then finding a smoother pebble or a prettier shell than ordinary, whilst the great ocean of truth lay all undiscovered before me...Nu ştiu cum mă văd alţii, dar eu mă văd ca un băieţel care se joacă pe o plajă cu nisip şi uneori găseşte o pietricică mai frumoasă în timp ce oceanul adevărului se întinde nemărginit şi nedescoperit în faţa mea/lui...Din "Memorii", sir ISAAC NEWTON.

FĂ-ŢI TIMP ŞI PRIVEŞTE CERUL...NU VEI REGRETA...VEI VEDEA MEREU CEVA NOU...

11.11.09

ASTEROID SURPRIZĂ...


Am scăpat din nou teferi...
Un asteroid a trecut pe lângă noi săptămâna trecută fără să ne nimerească...Vineri, 6 noiembrie 2009, un asteroid de 7 metri diametru, botezat acum 2009 VA, s-a apropiat mişeleşte de Pământ la aproximativ 2 raze pământeşti. Am spus mişeleşte pentru că a fost observat foarte târziu, abia cu 15 ore înainte de a fi cel mai aproape de Pământ. Obiecte de mărimea lui 2009 VA se apropie de Pământ, în medie, cam de 2 ori pe an, dar un impact are loc la aproximativ 5 ani. În 6 octombrie 2008 a avut loc un astfel de impact in nordul Sudanului, fragmentele găsite fiind acum cercetate de specialişti.
Se pare că un asteroid de dimensiuni mari (320 de metri în diametru) se va apropia de noi în anul 2029. Dimensiunile unui astfel de asteroid sunt destul de mari să distrugă o zonă de mărimea provinciei Quebec şi să provoace valuri uriaşe dacă ar cădea în ocean.

Sursa: Universe Today

Un comentariu:

mariacristina95 spunea...

Deja pe mine nu ma mai mira nimic...La urma urmei...sa vina si asteroidul.Dar dak e sa ne "viziteze"prefer sa nu stiu cand se intampla asta :))