I do not know what I may appear to the world, but to myself I seem to have been only like a boy playing on the sea-shore, and diverting myself in now and then finding a smoother pebble or a prettier shell than ordinary, whilst the great ocean of truth lay all undiscovered before me...Nu ştiu cum mă văd alţii, dar eu mă văd ca un băieţel care se joacă pe o plajă cu nisip şi uneori găseşte o pietricică mai frumoasă în timp ce oceanul adevărului se întinde nemărginit şi nedescoperit în faţa mea/lui...Din "Memorii", sir ISAAC NEWTON.

FĂ-ŢI TIMP ŞI PRIVEŞTE CERUL...NU VEI REGRETA...VEI VEDEA MEREU CEVA NOU...

15.6.11

ECLIPSA DE LUNĂ, 15 IUNIE 2011

Astăzi, 15 iunie 2011, va avea loc o eclipsă totală de Lună. Va fi una din cele mai lungi eclipse şi faza de totalitate va dura 1oră şi 40 de minute.
În România fenomenul începe în jurul orei 21 ( în funcţie de loc), când Luna intră în penumbra Pământului, iar la ora 22:22 începe faza de totalitate, care va dura până la ora 0:02, când Luna intră iar în zona de penumbră de unde va ieşi la ora 1:02, când va lua sfârşit şi eclipsa parţială.
Ultima eclipsă totală de Lună s-a putut observa din România pe 21 februarie 2008.
Pentru a observa eclipsa în condiţii bune alegeţi un loc fără clădiri sau copaci spre sud-est pentru că fenomenul se produce când Luna răsare şi nu este prea sus pe cer.

Amănunte aici  şi AICI.

Niciun comentariu: