I do not know what I may appear to the world, but to myself I seem to have been only like a boy playing on the sea-shore, and diverting myself in now and then finding a smoother pebble or a prettier shell than ordinary, whilst the great ocean of truth lay all undiscovered before me...Nu ştiu cum mă văd alţii, dar eu mă văd ca un băieţel care se joacă pe o plajă cu nisip şi uneori găseşte o pietricică mai frumoasă în timp ce oceanul adevărului se întinde nemărginit şi nedescoperit în faţa mea/lui...Din "Memorii", sir ISAAC NEWTON.

FĂ-ŢI TIMP ŞI PRIVEŞTE CERUL...NU VEI REGRETA...VEI VEDEA MEREU CEVA NOU...

2.1.11

Eclipsa de Soare

Iată cum arată umbra Lunii pe Pământ În timpul unei eclipse de Soare. Umbra se deplasează cu 2000 km/h şi numai cine se află în centrul cercului umbrit poate să vadă eclipsă totală. Cei aflaţi în discul întunecat văd o eclipsă parţială cu Soarele acoperit din ce în ce mai puţin pe măsură ce observatorul se află mai spre marginea umbrei. Poza a fost făcută la 11 august 1999 de pe staţia spaţială rusească MIR, acum dezafectată. În acel an în România a fost eclipsă totală, fenomen care se va mai întâmpla peste mulţi ani de aici înainte...


Eclipsa de Soare din 4 ianuarie poate fi văzută şi din România şi Soarele va fi acoperit în proporţie de 70-80%, deci o eclipsă importantă. Din păcate, prognoza meteo pentru Bistriţa marţi dimineaţa arată nori şi anunţă ninsoare.

Vedeţi aici o animaţie despre cât va fi acoperit Soarele şi din ce oraşe se poate vedea.


Niciun comentariu: