I do not know what I may appear to the world, but to myself I seem to have been only like a boy playing on the sea-shore, and diverting myself in now and then finding a smoother pebble or a prettier shell than ordinary, whilst the great ocean of truth lay all undiscovered before me...Nu ştiu cum mă văd alţii, dar eu mă văd ca un băieţel care se joacă pe o plajă cu nisip şi uneori găseşte o pietricică mai frumoasă în timp ce oceanul adevărului se întinde nemărginit şi nedescoperit în faţa mea/lui...Din "Memorii", sir ISAAC NEWTON.

FĂ-ŢI TIMP ŞI PRIVEŞTE CERUL...NU VEI REGRETA...VEI VEDEA MEREU CEVA NOU...

15.11.08

SPATIUL COSMIC ARE MIROS?


Misteriosul miros de pe Statia Spatiala Internationala (ISS).
Dupa cum spun mai multi astronauti, care au petrecut ceva timp pe statia orbitala, aerul acolo are un miros deosebit de cartof prea prajit sau de metal incalzit. Pentru dezlegarea misterului a fost angajat un chimist englez, producator de parfumuri, cu sarcina sa creeze aceste mirosuri in laborator.
NASA nu stie ce sa creada : aceste mirosuri provin de la statie sau din spatiu? Intrebarea poate parea absurda, dar ea face obiectul unei cercetari stiintifice. In asteptarea rezultatelor, NASA ia in calcul sa introduca acest miros in programul de antrenament al astronautilor.
Despre Steven Pearce, producatorul de parfumuri si directorul Omega Ingredients, care a fost ales sa produca aceste misterioase mirosuri, se stie ca, in urma cu cativa ani, a reprodus mirosul de pe Statia ruseasca MIR in timplul unei expozitii artistice.
Sir Alfred Patrick Caldwell-Moore, presedinte la British Astronomical Association si autorul a peste 70 de carti de astronomie, este sceptic. El spune ca spatiul cosmic e gol si e putin probabil sa aiba un miros propriu. El crede ca acest miros provine de la materialele produse de om: costume spatiale si echipamente, mai degraba.
Pana la dezlegarea misterului, intrebarea ramane: are spatiul cosmic miros,
sau e ca banii, fara miros?

Niciun comentariu: