I do not know what I may appear to the world, but to myself I seem to have been only like a boy playing on the sea-shore, and diverting myself in now and then finding a smoother pebble or a prettier shell than ordinary, whilst the great ocean of truth lay all undiscovered before me...Nu ştiu cum mă văd alţii, dar eu mă văd ca un băieţel care se joacă pe o plajă cu nisip şi uneori găseşte o pietricică mai frumoasă în timp ce oceanul adevărului se întinde nemărginit şi nedescoperit în faţa mea/lui...Din "Memorii", sir ISAAC NEWTON.

FĂ-ŢI TIMP ŞI PRIVEŞTE CERUL...NU VEI REGRETA...VEI VEDEA MEREU CEVA NOU...

17.8.08

16-17 AUGUST 2008, eclipsa partiala de Luna

Sambata seara, dupa ce Luna a rasarit, pe la ora 22, m-am instalat in casuta de joaca a copiilor din fata blocului sa vad ECLIPSA PARTIALA DE LUNA. La inceput a fost senin si Luna se vedea in toata splendoarea ei, dar dupa ora 22:30 au aparut nori tocmai unde nu-i doream...Am reusit, totusi, sa vad printre ei spectacolul oferit gratis de Soare, Pamant si Luna. Spre miezul noptii, cand Luna se apropia de acoperire maxima, am reusit chiar sa fac o poza la zoom maxim cu micul meu Cannon din buzunar.
Iat-o:
Am avut parte de spectacol nu doar in cer, ci si pe Pamant...In timp ce asteptam sa se mai imprastie norii, m-a vizitat un domn...destul de "intepat"...


Dupa miezul noptii, cand Luna s-a mutat mai la sud, am putut s-o vad din balconul locuintei mele, dar se innorase si mai mult si privelistea nu era tocmai placuta, asa ca m-am culcat dupa ora 1, multumita de ceea ce am vazut.

Asa ar fi trebuit sa vad, excluzand faza de totalitate, daca cerul era senin.
Multumiri Enciclopediei Britannica pentru filmulet.ECLIPSA PARTIALA DE LUNA FOTOGRAFIATA PRIN TELESCOP,LA INTERVALE DE TIMP REGULATE, DIN BUCURESTI.

Niciun comentariu: