I do not know what I may appear to the world, but to myself I seem to have been only like a boy playing on the sea-shore, and diverting myself in now and then finding a smoother pebble or a prettier shell than ordinary, whilst the great ocean of truth lay all undiscovered before me...Nu ştiu cum mă văd alţii, dar eu mă văd ca un băieţel care se joacă pe o plajă cu nisip şi uneori găseşte o pietricică mai frumoasă în timp ce oceanul adevărului se întinde nemărginit şi nedescoperit în faţa mea/lui...Din "Memorii", sir ISAAC NEWTON.

FĂ-ŢI TIMP ŞI PRIVEŞTE CERUL...NU VEI REGRETA...VEI VEDEA MEREU CEVA NOU...

3.4.08

CURS OPŢIONAL DE ASTRONOMIE PENTRU ANUL ŞCOLAR 2008-2009, "CÂT MAI APROAPE DE STELE..."Pentru ca anul 2009 va fi "Anul International al Astronomiei" m-am gandit sa fac un curs optional de astronomie cu elevi de clasa a VII-a. Am facut o schita de program pe care am dat-o conducerii scolii spre aprobare, si...a fost aprobata, inclusiv de inspectorul de specialitate din ISJ.
Acum trebuie sa ma utilez cu niste instrumente pentru incepatori.
Trebuie sa gasesc o sursa de finantare. Are cineva vreo idee, ar putea sponzoriza o scoala cu ceva bani? Mai vedem...

4 comentarii:

Andrei Grigoriu spunea...

Când ne-aţi propus acest lucru(cursul opţional de astronomie), toţi colegii din clasă au fost de accord. Programul este foarte interesant, şi cred că ne va plăcea excursia la observatorul astronomic, iar lecţiile în AEL şi în laboratorul de fizică cred că o să ne placă foarte mult pentru că suntem obişnuiţi cu AEL-ul şi cu laboratorul.

Elena Năstase spunea...

Sper din suflet sa nu va dezamagesc si sa veniti cu placere la ora.

Anonim spunea...

va felicit!!!! ptr. cei mici[dar sunt destui incepatori, mari],e mai bine decat sa trancaneasca neselectiv pe net,decat sa stea la coltul blocului cu berea in mana,decat sa-si arda timpanele in cluburi...
Cei mari,din pacate,habar nu au in a identifica macar o planeta...[fie ea si Luceafarul;ei au alte probleme/banii, vilele,slugarnicia sub toate formele ...deci ,cam trist.
p.s. sunt pline pietele de vechituri cu binocluri decolimate, la preturi de nimic, pe care domnii opticieni[cu scoala, binenteles, si care sunt negustori de ochelari], habar n-au sa le repare, asa cum ...[incredibil!!!]90% din reparatorii de hard[tv, monit.etc.]sunt fara studii superioare[oricum azi o diploma...].DAR, E BINE CEEA CE DORITI SA FACETI,SA STIE SI ASTIA TINERI UNDE SUNT STELELE,POATE VOR FI MAI ROMANTICI, MAI SUBTILI, MAI ALTFEL DECAT PARINTII LOR, URMASII "MUNCITORIMII ROMANESTI"ASTAZI TRAVESTITI IN DOCTORANZI,POLITOLOGI, PROCURORI, ETC. MAJORITATEA AVAND UN SINGUR LUCRU IN COMUN:LIPSA DE VERTICALITATE, DE ONOARE.

Anonim spunea...

OK